Heeft het gebruik van hashtags op Facebook zin?

Verschillende bronnen geven aan dat hashtags ook op Facebook zinvol ingezet kunnen worden. Hoe, welke en hoeveel lees je verder in deze post.

Hashtag ?

Ter herinnering: een hashtag bestaat een woord of zin, volledig aan elkaar geschreven en voorafgegaan door een hekje #. Dit wordt dan een klikbare link waar je ook op kan zoeken, bvb #bedigibe (hint: je vindt deze terug op verschillende social media). Wil je het leesbaar houden, dan kun je zelf wel hoofd- en kleine letters gebruiken.

Welke hashtags gebruiken?

Een hashtag kan dus een woord zijn, zoals je bedrijfsnaam of een specifiek product of een hele zin.. Hou je hashtags kort en relevant, dat nodigt uit om ze veelvuldig te gebruiken.

Idealiter is je hashtag helemaal uniek, anderzijds is het wel de bedoeling dat men hem terugvindt… zorg dat je hashtag wel voldoende specifiek is zodat jouw posts niet verloren gaan in miljoenen posts met dit onderwerp.

Zoek je hashtags op Facebook

Wil je een bepaalde hashtag gebruiken, zoek dan eerst eens op Facebook zelf of de inhoud die je erbij vindt ook de inhoud is die bij jou en je bedrijf past.

Bij die zoektocht, zal Facebook je trouwens ook andere hashtags voorstellen die met jouw gekozen hashtag te maken hebben, zodat je dus synoniemen en alternatieven kan kiezen.

Er zijn ook specifieke tools die je kunnen helpen om dit te doen zoals

Hootsuite, een tool die wij gebruiken om voor onze klanten social media posts in te plannen. Je kan hierin perfect een paar hashtags volgen…

Hashtagify.me is er ook eentje, deze richt zich wel meer op Twitter en Instagram.

Tenslotte loont het voor een specifieke activiteit of event een hashtag te gaan gebruiken. En al helemaal als je je volgers aanspoort om diezelfde hashtags toe te voegen in hun posts.

Hoeveel hashtags in een post?

Een onderzoek bij een tiental experten leert ons dat je best maar 1 of 2 hashtags gebruikt in je Facebookposts. Zodra je er meer dan 3 gaat gebruiken, dalen de interacties drastisch.

Hoe gebruiken?

Je kan hashtags tussenvoegen in je tekst, alleen wordt hij dan vaak moeilijk leesbaar. Als je er maar 2 of 3 gebruikt, kan dit nog net. Zelf plaatsen we ze meestal onderaan een post. Zo storen ze het minst.

PS Zin om te lezen hoe hashtags werken op LinkedIn? En hoe je ook met je bedrijfspagina hashtags kan volgen en dus reageren als je pagina.

x Logo: Shield Security
Deze Site Is Beveiligd Door
Shield Security