Na de recente wijzigingen van het Facebook algoritme bleken ze bij Hubspot, een tool voor inbound marketing, in Zuid-Amerika soms amper 1 % van hun fans te bereiken, tenzij ze adverteerden.
Nu lees je dat dit ook bij ons vaak het geval is.

Zelf moet ik eerlijk gezegd toegeven dat we dit nog niet meemaken, misschien omdat onze klanten geen half miljoen volgers hebben…
Het aantal weergaven van posts ligt gelukkig heel wat hoger en het engagement vaak ook.

Zo had een nieuwe klant op LinkedIn met 60 volgers toch 150 weergaven van een bericht op zijn pagina, dus een goed bereik t.o.v. het aantal volgers. De betrokkenheid op LinkedIn ligt wel merkelijk lager dan op Facebook, er wordt niet zo snel geliked en gereageerd.

Op Facebook zien we voor een klant met een 1000tal volgers tussen 3 à 5 % betrokkenheid.

De beste manier om veel weergaven te bekomen, is interactie van en met je lezers. Doordat mensen reageren en posts delen, wordt je bericht veel meer getoond.

Dus stel vragen en porbeer jouw lezers ook vragen aan jou te laten stellen.

Hoe pakte Hubspot FB publicaties aan ?

  1. Ze beschouwden Facebook meer als een publicatieplatform ipv een middel om verkeer naar hun website te genereren.
  2. Engagement, engagement …
  3. Ze stopten met het boosten van posts op Facebook om zich te richten op organische groei en dan ook te meten welke posts er nu wel en niet werkten.
  4. Ze gingen hun succes anders meten. Zo kijken ze nu naar het gemiddeld bereik van hun posts ipv te focussen op het aantal likes.
  5. Planning! Ze begonnen hun posts op social media goed in te plannen (dat doen wij dus ook, zodat we een goeie afwisseling in soorten posts voorzien).
  6. Niets blijft eeuwig duren. Bedenk op tijd nieuwe soorten inhoud. (Dit doen wij heel graag, met jou hierover meedenken …)

Resultaat

Wat hebben zij bereikt ? Wel, op 5 maanden groeide het organisch bereik van hun posts met 185%.

Meer lezen ? Check dan het originele artikel.

P.S. Wil je geen enkele post van ons missen en maandelijks nieuws van ons ontvangen ? Schrijf je dan in voor onze Be Digi Nieuwssprokkels


x Logo: Shield Security
Deze Site Is Beveiligd Door
Shield Security