Voor een klant van ons post ik geregeld bewerkte beelden op Instagram. Meestal doen we dit met Canva, zoals we in een volgende post zullen uitleggen.

Zelf vond ik het steeds behoorlijk omslachtig om deze dan op mijn telefoon te krijgen en ik verloor er behoorlijk wat tijd mee (lees: ik mailde ze naar mijn gmail account of mijn werkmail, zodat ik ze op mijn telefoon kon openen en daarna op die telefoon bewaren).

Er bestaan tools om vanop pc rechtstreeks naar je Instagram te sturen en dit ook in te plannen (al moet je ook daar meestal nog tussenkomen voor de publicatie zelf). Hierover later meer, want de testen staan gepland.

Toch heb ik nu al iets eenvoudigs gevonden.

Ik laad de foto’s gewoon op naar mijn Google Drive en op mijn Android smartphone, kan ik die rechtstreeks zoeken in in Instagram door ipv in de Galerij te zoeken, te kijken bij ‘Overige’ in mijn Google Drive.

Google drive Instagram

 

ps En wist je dat je op een Smartphone (Samsung S16 eenvoudig screenshots kan nemen door tegelijk de aan/uit knop en de knop onderaan op je toestel in te drukken en even ingedrukt te houden tot je een klik hoort? Zeer praktisch voor posts als deze !

x Logo: Shield Security
Deze Site Is Beveiligd Door
Shield Security